Tilburgse Taol organiseert Koningskwis

Erfgoedinstellingen in de stad hebben zich verenigd en komen in de 10 dagen voorafgaand aan Koningsdag met een vorstelijk programma. De Stichting Tilburgse Taol heeft aangeboden om, als onderdeel daarvan, een Koningskwis te organiseren op de locaties van De Wever, de organisatie op het gebied van ouderenzorg.

De Stichting Tilburgse Taol (STT) heeft een kwis samengesteld met vragen over Tilburg, de Tilburgse Taol en natuurlijk over koning Willem Alexander en het koningshuis toen en nu. De kwis wordt gepresenteerd door middel van een Powerpoint presentatie, waarbij op alle vragen 2 antwoorden voorgesteld worden met het ‘hoedje op of hoedje af’ systeem.

De deelnemers aan de kwis gaan vooraf gezamenlijk met de kwismaster van de STT van kranten een hoed maken, die gebruikt gaat worden voor de kwis. Bij een van de twee antwoorden op een vraag staat -i.v.m. Koningsdag- een kroontje. Als dat het goede antwoord is, wordt door de deelnemer de hoed opgezet en als het antwoord waar het kroontje bij staat fout is, zet men de hoed niet op. Deelnemers die het antwoord goed hebben gaan door naar de volgende ronde, totdat er uiteindelijk een van de deelnemers als winnaar over blijft. Degene die gewonnen heeft ontvangt van de STT een Tilburgs leesplèngske.