Taolklas 2023 is begonnen!

Tilburgs praote kan bekaant iederêen. Mar dè diejalèkt leezen èn zeekers et schrèèven, is hil wèt aanders!

De Stichting Tilburgse Taol heeft als doelstelling dat onze mooie Tilburgse taol voor de toekomst, zeker ook als cultureel erfgoed, bewaard zal blijven. Veel mensen spreken het dialect wel, maar stukjes lezen is voor velen van hen een stuk moeilijker en schrijven al helemaal.

Daarom start de stichting ook dit jaar weer, in september, met een Taolklas. Een cursus van 7 lessen om het dialect met de correcte spelling te schrijven en het daardoor ook eenvoudiger te kunnen lezen. Je leert daarbij op welke letters je een ‘streepje’, een ‘hoedje’ of de ‘puntjes’ moet zetten. Ook wanneer medeklinkers wel of niet geschreven moeten worden. Als leidraad gebruiken we de “diksjenèèr van de Tilbörgse taol”.

Begin november is er voor de deelnemers een ‘Tilburgs dikteej’ om te testen of de lessen resultaat hebben gehad. Er zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar en de deelnamekosten bedragen € 90,– per persoon.

De Taolklas van 2023 is inmiddels begonnen maar ben je geïnteresseerd in de taolklas van 2024 stuur dan een mailtje met je gegevens naar: secretaris@tilburgsetaol.nl

Stichting Tilburgse Taol
secretaris@tilburgsetaol.nl