Kuifje-album verkrijgbaar vanaf 13 november 2015

Vanaf half november zal er een Tilburgse editie van Kuifje in de boekhandel liggen. De avventure van Kuifje: De sieraoj van Bianca Castafiore is de meest recente uitgave van de Stichting Tilburgse Taol.

Dit eerste Kuifje-album in een Nederlands stadsdialect is mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van initiatiefnemer en Kuifje-fanaat Hans-Georg van Liempd en een team van vertalers. De vertalers, Hans Hessels, Theo van Iersel, Esther Nagtegaal-van de Ven en Ed Schilders, zijn erin geslaagd het album De sieraoj van Bianca Castafiore in typisch Tilburgs te vertalen.

De realisatie van dit Kuifje-album was niet mogelijk geweest zonder de steun van diverse sponsoren die in het verhaal zelf terug te vinden zijn. Van het album zijn 1000 hardcovers en 4000 softcovers gemaakt. Ook zijn voor de echte liefhebbers genummerde exemplaren beschikbaar.

Op 14 november zal een signeersessie door de vertalers plaatsvinden in boekhandel Gianotten Mutsaers, Emmapassage, Tilburg. Op deze zaterdag vindt ’s avonds de Tilburgse Taolbèttel plaats, met daarin het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol. Tijdens dit jaarlijkse evenement van de Stichting Tilburgse Taol, zal het Kuifje-album ook verkrijgbaar zijn.

De softcovers zullen voor een prijs van €7,50 vanaf 13 november 2015 verkrijgbaar zijn in de diverse boek- en tijdschriftenhandel in Tilburg en omgeving. Hardcover exemplaren zijn verkrijgbaar bij een select aantal boek- en stripwinkels. Wie een unieke genummerde hardcover wil, moet er snel bij zijn. Deze genummerde albums zijn, op dit moment, alleen nog maar te bestellen via een e-mail aan secretaris@tilburgsetaol.nl. De aanvragen worden, wegens overweldigend succes, in volgorde van binnenkomst behandeld. [NB: Inmiddels zijn we door de voorraad gesigneerde hardcovers heen.]

De Stichting Tilburgse Taol is in 1993 opgericht en zet zich in om de aandacht van een groot publiek te vestigen op het culturele belang van het Midden-Brabantse dialect. Dit doet de stichting met een scala aan activiteiten zoals Kènderkwèèk, de Taolklas en de Tilburgse Taolbèttel – met daarin het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol. Daarnaast heeft Stichting Tilburgse Taol al diverse Tilburgse boeken en andere hebbedingetjes uitgebracht: een Tilburgs Kookbuukske, een Tilburgs woordenboek (Diksjenèèr van de Tilburgse Taol) en het Tilburgs Leesplèngske. Hieraan wordt nu het Tilburgse Kuifje-album toegevoegd.