Kluun schrijft 25ste Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol

Kluun, geboren in Tilburg als Raymond van de Klundert, is dit jaar de auteur van het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol, dat voor de 25ste keer wordt georganiseerd. Op zaterdag 3 november zullen verschillende Tilburgers wederom proberen het Dikteej in zo goed mogelijk Tilburgs te schrijven. Het Dikteej wordt al sinds 1994 door de Stichting Tilburgse Taol georganiseerd. Voor de vijfde keer zal het Dikteej onderdeel uitmaken van de Tilburgse Taolbèttel, een taalstrijd waarin teams vragen beantwoorden over Tilburg en het Tilburgs dialect. Deze bijzondere editie van de Tilburgse Taolbèttel start om 20.00 uur in de grote zaal van Factorium. Het belooft een spetterende avond te worden met optredens van The JukeBoxBoys en Vandiekomsa. Presentatie is in handen van Rens Merkelbach.
Tilburgse Taolbèttel
In de Tilburgse Taolbèttel zullen net als voorgaande jaren teams van vijf personen met elkaar de strijd aangaan voor de titel ‘Et Biste Bèttel Tiem’. Verschillende rondes met spel en sensatie worden afgewisseld met entertainment. De teams beantwoorden vragen over Tilburg en de Tilburgse taol om daarmee zoveel mogelijk punten te vergaren. Met een speciale ‘sjèllensj’ kunnen de teams extra punten verdienen. Van ieder team mag één deelnemer meeschrijven aan het Dikteej waarmee wellicht de doorslaggevende punten voor het team gewonnen kunnen worden.25ste Dikteej
Het 25ste Dikteej is geschreven door Kluun. Hoewel hij inmiddels vele jaren in Amsterdam woont, is hij geboren en getogen in Tilburg. Hij beheerst het Tilburgs nog steeds goed. Zijn eerste boek was meteen een grote hit: van Komt een vrouw bij de dokter werden meer dan één miljoen exemplaren verkocht. Recent heeft Kluun besloten om onder zijn eigen naam, Raymond van de Klundert, te gaan publiceren. In zijn aanstaande roman gaat hij uitgebreid in op zijn Tilburgse roots.
We zijn benieuwd waarover Kluuns dikteej gaat. In alle voorgaande jaren is het nog niemand gelukt om het Dikteej foutloos te schrijven. Wie weet, lukt het de 25ste keer wel!

Doede meej of komde kèèke?
Meedoen als team aan de Taolbèttel of meeschrijven aan het Dikteej kan, door vóór 15 oktober in te schrijven via deze pagina.
Als toeschouwer de Tilburgse Taolbèttel beleven? Ook dat kan. Kaarten zijn slechts €10,- en kunnen in de voorverkoop gekocht worden via ons tikketketoor. Bestel en betaal uw kaarten vóór 1 november. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen in de zaal, maar mochten er nog kaarten beschikbaar zijn, dan kunnen deze op de avond zelf aan de zaal worden gekocht.

Meer over de Tilburgse Taolbèttel 2018
Zaterdag 3 november 2018
Factorium, Koningsplein 11A (ingang aan de kant van de Bisschop Zwijsenstraat)
19.00 uur Start Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol – alleen voor schrijvers, niet voor publiek
20.00 uur Start Taolbèttel