John van Krieken wederom de grote winnaar

De lustrumeditie van de Taolbèttel was een groot succes. De warme onthaal in het Factorium, fantastische optredens van Vandiekomsa en The Jukebox Boys en sfeermaker Rens Merkelbach zorgden voor een zeer geslaagde avond. De Taolbèttel bracht nieuwe spelonderdelen, maar leidde tot dezelfde winnaars: Meej Glaans was Et biste bètteltiem.
 

Het 25ste Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol was geschreven door Raymond van de Klundert, beter bekend als Kluun. Na het voorlezen van zijn Dikteej reikte hij de Cees Robben Bokaal uit aan de winnaar van dit jaar: John van Krieken.

Daarmee was de uitslag van de avond identiek aan die van 2017, toen John ook het Dikteej won en tiem Meej Glaans voor de eerste keer de bèttel won.
John van Krieken mag zich in het rijtje scharen van Tilburgse taoltoppers die drie keer het Dikteej hebben gewonnen. Met 17 fouten had hij ook dit keer het Dikteej het beste gemaakt. Na drie keer winst mag hij volgende keren niet meer meedoen. Wel mag hij bij volgende edities in de jury plaatsnemen.
Meej Glaans moest echt strijden om hun titel te prolongeren. Tiem Naajtem, dat voor de eerste keer meedeed, maakte het hen erg moeilijk. Zij wonnen namelijk de Quukskes sjèllensj en bakten een heerlijk Tilburgs Quukske met Peerkesnat. De twee tiems gingen lang gelijk op, maar dankzij de veel hogere score van hun dikteejschrèèver wist Meej Glaans met slechts een paar punten verschil de winst binnen te halen. Wie hun dikteejschrèèver was? John van Krieken