Fèèn Femielie wint Taolbèttel; John van Krieken maakt Dikteej het best

Het was een gezellige en gezellig drukke avond op 5 november in Bleyemakerij De Boemel, het knusse theater van Gerard Korthout in de Spoorzone. De Tilburgse Taolbèttel trok meer dan 125 toeschouwers, die verschilllende artiesten voorgeschoteld kregen en natuurlijk het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol.

 
Dikteej
Aan het Dikteej hebben 18 mensen meegeschreven, waarvan 11 Taolklassers, die daarmee voor hun diploma schreven. De overige Dikteejschrèèvers waren de team-captains, die daarmee punten konden verdienen voor de Taolbèttel. De winnaar van het Dikteej werd John van Krieken. Hij had maar 17 fouten en was het afgelopen seizoen leerling in de Taolklas.
 
Taolbèttel
Aan de Taolbèttel werd deelgenomen door 11 teams. Aan de hand van vragen over de diverse onderdelen van de avond, inclusief het Dikteej, konden de teams punten verdienen. Het uiteindelijk winnende team van de Taolbèttel werd het team Fèèn Femielie. Na de vragenrondes stonden zij gelijk in punten met het team van de Cees Robben Stichting, maar omdat hun teamcaptain bij het Dikteej minder fouten had, zijn zij winnaar geworden van de wisselbeker 2016.
 
Publieksprijs
De publieksprijs werd gewonnen door Marc Peijnenburg. Ook bij dit onderdeel was er na de publieksvragen een gelijke stand. Yvonne Verkooijen en hij hadden ieder evenveel vragen goed. Op het podium werd hun gevraagd om het woord “Kruikenzeiker” op de juiste manier in het Tilburgs te schrijven en dat ging bij Yvonne fout, dus Marc was de winnaar.