Et Schrèèfatteljee voor mensen die in het Tilburgs willen schrijven

Samenwerking tussen de Bibliotheek Midden-Brabant en Stichting Tilburgse Taol

Et Schrèèfatteljee voor mensen die in het Tilburgs willen schrijven

TILBURG – Het Tilburgs mag zich in een stijgende belangstelling verheugen.  De Bibliotheek Midden-Brabant en Stichting Tilburgse Taol vinden de tijd rijp om mensen die in de Tilburgse Taol willen schrijven bij elkaar te brengen in een Schrijfatelier: Et Schrèèfatteljee.

Tilburgs populair

Van het recent uitgebrachte Kuifje-album in het Tilburgs, De Sieraoj van Bianca Castafiore, was de oplage van 5.000 exemplaren binnen twee maanden uitverkocht. Ook heeft de afgelopen jaren een honderdtal Tilburgers zich de spelling van het Tilburgs eigen gemaakt in de door de Stichting Tilburgse Taol georganiseerde Taolklas.

Et Schrèèfatteljee

In maart gaat Et Schrèèfatteljee van start. In Et Schrèèfatteljee ontmoeten schrijvers van het Tilburgse dialect elkaar en is er ruimte om feedback te geven op elkaars werk. Het doel is dat de schrijvers regelmatig in een inspirerende omgeving samenwerken en elkaar verder brengen naar de uitvoering van hun droom: een eigen tekst (gedicht, verhaal, liedtekst, boek, etc.) schrijven in het Tilburgs. Voor €2,50 per bijeenkomst ben je verzekerd van een schrijfplek, koffie en thee en regelmatige bijdragen door schrijfprofessionals. 

Meedoen?

Heb je zin om samen te schrijven en te schrappen en wil je graag meer informatie? Kom dan naar de gratis informatiebijeenkomst op maandagavond 29 februari in de Bibliotheek Centrum, Koningsplein.